Landelijke ontwikkelingen stikstofuitstoot

25 juli 2019
Geen categorie Nieuws

Wellicht heeft u het onlangs in het nieuws meegekregen. De toename van stikstofuitstoot bij ruimtelijke ontwikkelingen, zoals woningbouw en de aanleg van infrastructuur, staat momenteel landelijk ter discussie. Om de zogenoemde ‘Natura 2000-gebieden’ te beschermen was in 2015 het Programma Aanpak Stikstof (PAS) ingesteld door de Rijksoverheid. In mei dit jaar zette de Raad van State echter een streep door het PAS. Er zou onvoldoende zijn aangetoond dat dit programma de betreffende natuurgebieden niet aantast. Ons nieuwbouwproject Rond in de Hoek grenst aan zo’n Natura 2000-gebied.

Voor gemeenten is veel onduidelijk over het effect en de gevolgen van bovengenoemde uitspraak. De gemeente Rotterdam inventariseert nu op welke projecten en plannen de uitspraak van de Raad van State gevolgen kan hebben. Helaas heeft de gemeente aangegeven dat mogelijke gevolgen, zoals vertraging in planprocedures, niet kan worden uitgesloten.

We hopen spoedig meer duidelijkheid te krijgen omtrent deze ontwikkelingen. In de tussentijd gaan wij gewoon verder met het uitwerken van de plannen voor Rond in de Hoek. Na de zomer hopen we snel meer te kunnen melden over de verkoop- en bouwplanning van ons project.